maandag 20 juni 2016

drinkjes

Ook drinkjes horen bij het leven. Drankjes klinkt zo bezopen. Drinken is een werkwoord, het kan soms  moeite kosten!
 
Zeker zo belalangrijk als eten. ETEN = lekkel (inclusief leren waarderen van bitter, afkikkeren van razend zoet&zout) en voedend als het goed is, we zijn het gewend. elke dag hahappen we hup, kauw, proef, slik, verteer, neem op en schijtuit. Nogeen happiie: mjam miauw grrr WAF (vroeger schrokte ik soms als een hond, vooral bij Mc Donalds, soort zwelgje spelen) goed gekookt of beter rauw (in evenwicht, ik geloof niet in raw-food-religie!).

Maar dan: DORST. Tietvoorvocht, bedoel: het wordt aangeraden 2-3 liters per dag te tanken. Dat is nogal persoonluk, gerelateerd aan grootte, gezondheid, activitiet, modus, temperatuur, soort vocht en nog meer. Geen gezeik, lekkel drinkeh op ze tijd! DRINKEN dus, het begintal bij die moederborst: de verhoudingsgewijs enorme tepel vol inda smoel. Knop aan en wit vocht verorberen want daar groei je goed van. Ik denk trouwens dat koemelk niet per definitie verkeerd is zoals sommige dogmatici geloven echter de kwalitiet is essentieel. En hoe meer bewerkt, des te meer de levenskracht inboet, da’s-logisch.
http://plakkaattraktaat.blogspot.nl/2013/05/in-de-serie-best-of-hier-wat-tegelwerk.html

GEBONDEN VOCHT
Besefte me dat veel vocht gebonden is, bijvoorbeeld in groente en fruit. Maar ook in vlees en vis, ook daar zitten percentages vocht in. DUS het gaat heel erg, zeer sterk over de kwaliteit daarvan. Biologisch is zo’n btje wel het minimum vandaag de dag omdat zelfs daarbinnen grote kwaliteitsverschillen bestaan. Omdat voedsel en drinken beide belangrijk input betekenen voor het lichaamssysteem van de mens is het niet vreemd meer aandacht te gaan besteden aan de kwaliteit van dit drinken.

Het begint geloofik bij WATER. Daar is de laatste druppel nog nietover geschreven.De mens en de aarde bestaan beide 70% uit water.

Ben erin aan het duiken;
Er bestaat ZWAAR WATER. H2O2 = waterstofperoxide, wordt op velerlei manieren toegepast. H3O2 schijnt gezond te wezen.

Water weet het antwoord.

Mooi boekie over het heldere blauwachtige goedje (oja: hoe ziet de aarde er heden ten dage vanuit de ruimte uit?)! Water kan blijkbaar geprogrammeerd worden. Het is hetzelfde molecuul maar op dieper niveau zijn de verschillen enorm. Er bestaan bizarre verschillen in kwalitiet betreffende water.

Daarbij heb ookikwel een vindik belangrijk kritiekpunt op het onderzoek van Emoto. Hij beweert dat experimenten aantonen dat water informatie kan overnemen via teksten en afbeeldingen. Ik geloof echter dat dit vooral werkt VIA de overbrenger die deze informatie aanbrengt of in ieder geval dat dit op die manier versterkt wordt. Daarin zijn nog subtielere niveaus te onderschieden. Water wordt directer geprogrammeerd via bewustzijn, minder tot niet via een stuk papier. Ik denk dus als deze experimenten herhaald zouden worden door sceptici dat, omdat hun mindset niet is afgestemd op de input, de resultaten navenant zullen zijn. Hun ongeloof zorgt er dan voor dat dit ongeloof gemanifesteerd wordt.

Er bestaan vrij veel manieren om WATER te upgraden (zuiveren, verrijken, deprogrammeren en herprogrammeren of opladen).
Ik noem:
-chloortabletten
-filteren op vele verschillende manieren

-ZONopladen
-spiraliseren
-ioniseren
-magnetiseren
-opladen/(de-)programmeren door kristallen
-gedachtenkracht en visualisatie

Bij erg slecht water zijn er verschillende CHLOORoplossingen toepasbaar.

Met een keramische filter kunnen ook de ergste van die sporenelementen geelimineerd worre. Een pietsje goed zout of klei erbij geeft weer de juiste mineralenbalans. Met kristallen (naar persoonlijke keuze) en magneten kan water geupgrade worre.

Er zijn diverse zeer dure apparaten die (o.m. medicijn/drugs-resten) filteren, goede mineralen toevoegen, de PH verhogen en of water verdikken. Er is handel ontstaan in allerlei tussenklasse-apparatuur die met gebruiksgemak aangewend kan worre. Bijvoorbeeld dinges die rechtstreeks op de kraan geschroefd kunnen worre.

Er zijn ook goedkope wijzen om water te verrijken.
Ik denk dat de belangrijkste daarvan is om water op te laden in de zon. Als tegenwicht voor het transport door metalen hoekige leidingen die de vitalitiet van het water bedreigen of eigenlijk gewoon verminderen. Zou wel goed zijn daar meer gedegen multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek aan te verrichten. Vanuit gezonde financiering, dat is niet onbelangrijk dan, anders krijg je weer zulke sturing van resultaten.
SUNCHARGED WATER dus. Vergis je niet in de macht van met name zomerzon!

Spiraliseren van water geeft een slinger aan de vitaliteit. Ook spiraliseren kan heel goedkoop of met een duurdere installatie geschieden, gerelateerd aan toepassingsgemakbudget.

IONISEREN of alkaliseren is een andere ding dat toegepast wordt en geintegreerd kan zijn in apparatus.
Met KRISTALLEN en MAGNETEN kunnen de watermoleculen op nanoniveau ook opnieuw geprogrammeerd worden. Met weer een veelheid aan opties bij deze manieren. Zelf kieken!! Door gezond zout of klei toe te voegen maak je eigen mineraalwatertjes.

Tot slot de eigen GEDACHTENKRACHT en VISUALISATIE
Was het al eerder tegengekomen maar deze gedachtenkrachtmethode werd weer gereactiveerd bij mij via een kindhearted witch (she was seducingly conVincing), een spirituele medestandster die uitlegde dat het woord OERROES in het water geprogrammeerd kan worre. Dat kan gekoppeld worre aan een mudra: een bepaalde houding van de handen/vingers. Door geloof daarin en toepassing ervan verkrijg je weer extra concentratie. OER-ROES is toch wel een prachtuig woord. Een opvolgert van oersoep. Invoking da spirit!

Ikki ben een eigenwijs figuurtje dus ging gelijk op de toer van meer eigen dinges toevoegen en dat kan ook! Agge tog aan het programmeren bent geslageh. Bijvoorbeeld totemdieren-uitroepen. Zoals OEHOE, joehoe! Oerrros (de oeros was een bondgenoot van de mens in prehistorische aardetempeltijden). Sjamanistisch grommen of hemels wiewen. Water reageert op bewustzijn en sterker nog op bewustzijn overgebracht door trilling. EXPERIMENTEER!!

TOTEMDRINKJES
Koffie, bier en ´fris´suikerwater met smaakjes zijn favoriet bij Jan & Miep (Henk en Ingrid) van de MassaConsumens. Aangevuld met thee (met ‘aroma’), ‘sport’drank (“Red Buill is harddrugs voor kinderen”) en kraantjeswater + wat ‘speciaal’ water uit plastic flessen.

Ik geloof niet heel erg in standaard richtlijnen. Is leuk voor de kijkcijfermensjes maar als je je gaat ontwikkelen is het de kunst steeds beter je eigen systeem te leren kennen, fijnere afstemming. Daarbij hoort onderhoud en voor mij ook training. Dus af en toe eens ook minder drinken, een (vrij korte) tijdsspanne even vochtloos te doorstaan. Die dorst doorvoelen is net als vasten soms goed om de noodsystemen op orde te houden, kortstondig te activeren. Dat kun je dan door intentie tegenkomen en zelfs inplannen in je persoonlijke flow.

Okidokeetje, ieder z’n TOTEMdrinkjes, bezit er tegenwoordig meerdere:
*TOTEMthee (gemaakt met gezuiverd water)
*brandnetelinfusie (id, kan ook extra gespiraliseerd worre, of met geïoniseerd water)
*WaterKefir (idem dito)
*tarwegras (gegroeid met zonopgeladen water)

TOTEMTHEE
YES! Maak vaak inda oggend een pan totemthee. Is met een selectie van kruiden die op dat moment passend zijn. Heb inmiddels aardig wat zelfgeplukte voorraden aangelegd. Onder meer brandnetel, meidoorn, St Janskruid, braamblad, bereklauw (bloesem en zaad), vlierbes (bloesem en bessuh), munt, lavendel en kleinere hoeveelheden van andere kruiden, ook ter voedselverrijking. Ter pepping, relaxen of immunitietsversterking. Sommige koopik natuurleuk, zoals Cat’s Claw, Echinea, Maté, groene thee, hibiscus (rode thee) enz. Het is veels goedkoperder dan thee uit zakkies en de mix is qua verhoudingen en sterkte beter uit te balanceren (kwestie van ervaring).

BRANDNETEL-INFUSIE
Kwam dit meen ik tegen in een boek van ‘overschrijfwijf’ Mellie Uyldert. Deze sterke heks uit de voruige generatie hernieuwde een hoop kruidenkennis maar gaf het daarbij ook vaak blind door, ze schreef het gewoon over. Maar dat was toch wel waardevol, het brengt op ideeën. Brandnetelinfusie wordt door mij gemaakt door verse (zomertijd) of gedroogde brandneteltoppen (winterperiode) in vers water te weken. Een half etmaal is voldoende. Koken blijkt niet nodig, ik week daarin af van het doorgegeven recept.

Als de toppen vers zijn kan ik 3 flushes trekken, het weekproces wordt dan wel steeds langer. Doe het tegenwoordig in de keolkast. Je moet namelijk wel oppassen dat het spul niet bederft. Dat gebeurt met hogere temperaturen nogal snel. GIER wordt het dan genoemd = perfect voor de planten. De afgewerkte toppen kunnen op die composthoop. Toppen kunnen ook gekookt (gatver) of gestoofd/meegebakkuh worre als voer, net als veel andere wilde groentes: die zijn kwalitatief vaak zelfs beter dan industrieel biologisch.

Als het gereed is dus koel bewaren. Ik doe er een stevige mespunt stevia bij, haalt net het scherpe randje eraf. Zalig dorstlessend. Veel mineralen, waaronder opneembaar ijzer en kalk; een inheemse reinigende en opbouwende vuurenergiedrank. Niet bedoeld om constant in te nemen. Als ik stevig in de running ben neem ik om de week een flush. Of een periode intenser en dan weer een periode niet.

WATERKEFIR
De perfecte sportdrank voor mij. Voorheen klapte ik een koffie als ik ging treenen (als een neegur) maar daardoor knalde ik sneller over m’n grenzen heen. Waterkefir is een natuurlijke zwam die suiker fermenteert. Waterkefir die online gekocht wordt is vaak nogal slap, gekweekt met (biologische) witte suiker. De korrels zijn groot en vermenigvuldigen zich wel snel maar het fermentatieproces gaat erg traag. Hoe ouder de WK des te kleiner de korrels worre en dus wordt het totale oppervlak groter. Er dient geschud te worden, minstens 1x/dag, vaker is beter. Zelf gebruikik ruwe rietsuiker als basisvoeding voor de WK; soms bvb kokosbloesemsuiker ter gezonde afwisselink. Gedroogd (bio-)fruit wordt toegevoegd tbv extra voeding voor het spul. I love it a lot. Ook kan in plaats van water kruidenthee gepakt worden. Ik los de suiker op door het water op te koken, dan lost er meer op. Er moet geen onopgeloste suiker in de fles met WK terechtkomen. Je maakt het door het suikerwater met de WK-korrelzwammetjes ineen glazen fles in het licht te zetten. Temperatuur is ook een issue, als het warmer is verloopt het fermenteren snellertjes. Direct in de volle zon zetten is teveel van het goede, niet goed duss. Als het klaar is en afgeserveerd voeg ik vaak ruwe cacaopoeier toe, je kan er van alles bijdonderen, ook bvb ginsengpeoder. Of zelfs, ontdekte ik laatst: koffie*… YES even een extra booster voor als heteven echt moet!
*niet in de fles meej WK gooien hoor, alleen mixwen met affe product.

TARWEGRAS
Af en toe kweekik een bak. Dit spul is commercieel overrated maar het bezit wel degelijk boostende power, het laat cellen sneller trillen in mijn ervaring (en ik denk dat dat gerelateerd is aan kiemkracht). Mits het niet gemengd wordt, dan verwatert dat effect. Gevriesdroogd blijft er ook niks over van die kiemkracht. Mits puur gedronken krijg ik er dorst van: het trekt water aan, sterk spul! Nuchter in kleine slokjes op de nuchtere maag is fijn voor ondersteuning van een spirituelere flow.

ALCOHOL.
De meeste alcoholische drank bevat nog steeds meer water dan alcohol. Van zeer sterke drank kan een mens niet veel hebben en er is dan zoziezo ook een hoop water nodig om het te kunnen processeren in het lichaam.

BIER was nooit echt mijn ding. Ik vertikte het destijds om iets ‘te leren drinken’. Vind bier uit blik ronduit walgelijk spul. Om te spitten is bier welwerkend spul dus bij een open mic nam ik eens een fleske. Op de studentenvereniging waar ik ooit lid van was (jaarclub Leviathan) kapte ik ooit eens 22-26 (enigszins de tel kwijt op het laatst) glazen adje (dus ineens inda slokdarm gieten). Da waar een soort relaxte roes. Agge nie misselelijk wordt: da geschiedde bij mij eerder waanneer ik dinges deur elkaar ging dranken.

Voorheen hadik 1 paar keer ineens het domme idee om een DIKTATORBAR te openen: alleen maar sterke drank, gekoppeld aan diktatornaampjes. Zoals de Bin Laden Slinger = een mix met ½ gin en ½ 7-up/sprite + citroentje. De Bin Laden Stinger = duurder met extra tequillashot. Basisdranken als Sadam = rum. Dubbele Hitler = dubbele wodka. Sandeman met extra alcohol werd vertaald als Pol Pot. Mussolini was Campari met Blue Curaċao? Een Ronny (B.) was gebaseerd op Pisang Ambon. En nog veel meer van die waanzin, had een aarduig vertoog met kwijte recepten geproduceerd.

Ben nu zelf doorgeëvolueerd nar tincturen, kruidenbitters. Maar dan zonder die ranzuige suikerberg die rr commercieel meestal inzit. Het is leuk om zelf te maken, je kunt het helemal persoonluk afstemmen.

ADDITIEVEN
XXXtreem veel mogelukheden: gezonder en ongezonderder. Noem rr enige die ikkizelf toepass:

RAW CACAO
I love drugs! Jaja hoewel het supervoedselachtig mineraalrijk spul is, werkt het wel als een oppeppert van het vlucht-vecht-mechanisme in ons menslichaam.

STEVIA
Een plantaardige (sterke) zoetstof. Leren kennen en waarderen. Je dient het te leren gebruiken, het is nogal doseringsgevoelig! Tegenwoorduig chemisch nagemaakt dus pas op met dádditieven in industriële producten.
Zoethoutpoeier is ook een goeie toevoeging bij bvb afkikkeren van suiker in koffie.

Da waar het voor vandaag dan. Destilleer maar wat je kan inpassen. Ik eindig met een mooi Nederlands woord = PROOST!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten